1 ..--FATTA--.. 1

 

/BAKGRUND/

Tre killar i 18-årsåldern som stod åtalade misstänkta för våldtäkt friades den 14 maj av Umeå tingsrätt. Detta var droppen för Femtastic och Crossing Boarders som gick samman och drog igång en kampanj vid namn “FATTA”. Klicka här för att läsa om målet.

Kampanjen har två syften. Det första är att få människor att reflektera kring övergrepp och fatta att sex handlar om samtycke. Det andra är att få politiker att fatta beslut och lagstifta så att ingen som våldtar går fri! Femtastic och Crossing Boarders har samlat in 150 anonyma personers berättelser om sex som inte skett på deras egna villkor.

De insamlade berättelserna ligger till grund för en låt av artisterna Cleo, Syster Sol och Kristin Amparo, producerad av Embee (Looptroop Rockers). Låten släpps den 9 september, tillsammans med en debattartikel.

År 2012 anmäldes 6 203 fall av våldtäkt eller grov våldtäkt i Sverige. 98 % av de som anmäls för våldtäkt är män. Brottsförebyggande rådet räknar med att så lite som 10-20 procent av alla sexualbrott i Sverige polisanmäls.

Direkt komperat från : http://billetto.se/fatta

 För ungefär ett år sen höll jag min tal i svenska med bland annat det här som ämne. 20 % av tjejerna i gymnasiet har blivit sexuellt utnyttjande varefter hälften har varit i en nära relation. Det är inte okej. Det måste vi FATTA. Jag berättade i mitt tal att jag ville jobba med det här, få folk att förstå. Veckorna gick och en sen kväll får jag ett medalande på facebook där det är en tjej som har fått höra om mitt tal. Hon hade inte kunnat sova och legat tänk på det i flera nätter. Jag visste inte vad jag skulle säga. Hon förklarade att det hade förändrat hela hennes liv. Hon hade fått en helt annan syn. Där bestämmde jag mig att det var värt allt. 

 

 


21 NOVEMBER 2013

 
Idag är det exakt fyra månader kvar. fyra månader till min artonårssdag. Myndig. Vuxen. Under senaste lovet pratade jag med en vän som fyller år i början på året. Han hade ångest. lika så har jag. Människor har frågat mig vad som förändras egentligen. 
+ Jag får ca 40 kr mer pär timme vilket är mer än + 50% av den lön jag har nu.
+ Jag får handla på internet utan att behöva betala 50 kronor extra i postförskott. 
härligt. 

Nike Sportswear x Liberty Womens Air Max

 
Jag har sedan ett tag tillbaka velat ha ett par Air Max. Nu är jag rätt så säker på att jag har hittat dem som skulle passa mig bra. För några dagar sen släpptes dem här så samtliga av mina favorithemsidor efter att jag kollat runt lite mer så är jag rätt så kär. Skor är den enda kärlek jag behöver för tillfället. 
 
 

forever

Snart fyller jag ju år (fyra månader och tre dagar) och vad ska man göra då ? tss jag vet inte. Jag har alltid velat ha en men. Jag vet inte. Jag är lite rätt få att jag skulle ångra mig.

. . .

 
 
 
gah. jag har ingen ork ikroppen. Känner mig tom.
 

Ett utkast jag skrev för några dagar sen. Känner ungefär så idag också. vet inte riktigt. Känner att jag vill fly verkligheten nu. Jag känner mig konstig. Mest av allt "Så känner jag att jag inte känner någonting alls"

BAM

"Maja, det ser ut som om du har sovit i bara tre timmar" Ja, så kanske det ser ut för att det är så. Igår hade jag sovmorgon till klockan 13:05 (!!!!) och idag slutar jag klockan 09:15 (!!) ändå kan jag inte om nätterna. 
 

utanför spåren.

 
Måndag igen. Igen. Igen. IGEN. Är otroligt trött. Som vanligt. Idag släpper PH3 sitt nya album och jag har ett efterlängtat paket som väntar på att jag ska komma hem. Imorgon fyller min vän år sen ja. händer inget dirket. 

ZARA

Bild 5 av EXTRATUNN  TRÖJA från Zara
Bild 2 av KLÄNNING DUBBELT TYG OCH NÄT TYP NATTLINE från Zara
Då och då drömmer jag mig bort till vår svenska huvudstad. Gå runt i gammla stan och shoppa med mina vänner som bor där. Sena nätter med långa och djupa samtal. Jag är inte ens lite avundsjuk på mamma som åker dit imorgon. Själv kommer jag sitta kvar i skolan till klockan 16:10 istället för 14:00. Suck. Om jag skulle ha chansen att följa så skulle det första jag skulle göra  (förutom att möta upp miranda) var att spriga till zara och köpa dem här. Jag skulle vilja ha något diskret och enkelt på nyår och julafton. Men helst av allt så skulle jag vilja ha shorts och befinna mig i mexico. Hör du det jultomten ?

Måndagen efter.

men jag mår bra. Lovet är över men jag är fortfarande glad. Det har varit en härlig vecka. Först spenderade slutet på helgen och början på veckan i fjällen och en snabb tripp över till norge. Utöver det har jag tjänat in cash och varit med Oskar som kom upp hit från stockholm. Jag har börja rita igen och även börjat tänka resor.  - Stor trumvirvel - Jag har beställt ett par skor. Lite spontan shopping har väl aldrig skadat någon? humm. 
 

Helt livet var ett disco

 På det fyrastjärniga hotellbadrummet
Vätternstrand i bibelbältet
I det skoningslösa lysrörsljuset
kom beslutet om slutet för dig och mig

Det smakar plast, rök och sprit i din mun
När du pratar verkar du jättedum, och du är alldeles för ung
Men det får duga i natt för båda vet att
Det här betyder ingenting

Kicken, var är den?
Kicken, vart tog den vägen?

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?

Fastnar med hjulen i spårvagnsspåren
Framför teven, slickar såren
Norrköping är drogavvänjning
Nej, gud, jag har inte blivit märkvärdig, inte alls
Men farten i mig är värre nu,
hjärnan behöver mer för å ha kul
Dricker te och pratar högt på finska
Jekka är smart och fattar det mesta, så jag testar, hörredu

Kicken, var är den?
Kicken, vart tog den vägen?

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?

Ryggen mot väggen, tittar på sista dansen
På vägen hem lovar jag mig själv igen
att nästa vecka bjuder jag upp nån, vem som helst!

Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?
Hela livet var ett disco, men hur kunde det bli så svårt?RSS 2.0