utkast från 19 maj

Har egentligen otroligt mycket läxor, prov och sånt att göra just nu men det är inte det som mina tankar åter och åter igen glider in på ikväll. för det första vill jag att ni ska läsa det här som en vän till mig har skivit sen kan ni tänka vad ni själva tycker.
 

Den 16-åriga flickan var på en lägenhetsfest i Umeå i slutet av oktober förra året. Efter att ha dansat och umgåtts med kompisar gick hon in på ett rum tillsammans med en 18-årig man, där de började klä av sig.

Kort därefter kom ytterligare två 18-åriga män in i rummet. En av dem ställde sig vid sänghuvudet och sa åt flickan att ge honom oralsex, något hon vägrade. Den tredje började filma händelseförloppet med sin mobiltelefon, men slutade efter att flickan bett honom lägga av.

Efter ytterligare en stund bestämde sig den första mannen för att lämna rummet. När han kom tillbaka höll han en tom vinflaska i avsikt att köra in den i flickans underliv.

Förgäves höll flickan ihop sina ben för att markera att hon inte ville vara med om det.

Men enligt tingsrättens dom var flickan inte tydlig nog.

Att hålla ihop benen gjorde hon – menar tingsrätten – "möjligen som ett tecken på blygsel eller inledande tvekan".

källa: expressenDet här är något som gjör mig så otroligt upprörd, att tre killar som infört en vinflaska i en 16 årings underliv ska gå fria, det är så otroligt vidrigt och det får mig att vilja fly från världen. Det värsta är ändå att detta inte är något ovanligt i Sverige, det är nästan så att man börjar vänja sig vid att våldtäktsmännen går fria, och ja, jag tänker säga männen eftersom de flesta våldtäkter utförs utav män (98% år 2012). Detta är inte acceptabelt och jag tycker det är dags för sverige att vakna. Serige ligger 2a utav alla länder i världen som har flest våldtäkter. Jag vet inte vad jag ska säga, blir helt stum, det är så långt ifrån okej, men det är inte det enda som gör mig upprörd. Det är detta ständiga kvinnoförnedrande vi har i dagens samhälle. Det faktum att folk tycker det är okej att göra reklam för sina produkter genom att använda nakna kvinnor som bär produkten. Och att trettiotre anledningar gick att blockera från facebook men en sexuellt kvinnoförnedrande bild inte gick att få borttagen och blockerad. 

Jag tycker bara att det är skrämmande att det är år 2013 men att människor fortfarande inte förstår att folk är lika värda, att det inte är okej att trycka upp en vinflaska i en ung kvinnas underliv och att man inte förstår att personen inte vill detta, även om hon inte uttalar orden nej. Och jag tycker det är skrämmande att Sverige, ett land som ska vara sådär löjligt lagom hela tiden ligger på andra plats i de mest våldtäktstäta länderna i världen. Och jag tycker det är skrämmande att ca 2 miljoner flickor mellan 4 - 11 könsstympas varje år, med smutsiga och farliga verktyg. 

Ja, det är en skrämmande värld vi lever i, och mitt femenist hjärta kommer göra allt för att göra den lite mindre skrämmande för nästa generation. För det är nu vi har våran chans att förändra världen, att vi är framtiden är inte bara en klyscha, för vi är framtiden och vi har makten att förändra. Det är vi som måste höja rösten och säga stopp. För det är vi, våra barn, och våra barnbarn som ska leva i denna värld, så varför inte gör det till en plats där man faktiskt vill leva.  - Ida 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0